Her hangi bir ürünün üretim aşamasını anlatıyor olsak belki fabrika, tesis gibi alan isimlerini rahatlıkla kullanabilirdik ancak burada ‘sonu’ olmayan bir ‘hayat’ söz konusu. Bağların kök salıp toprakta daha derine inmesi, köklerin yaprakları yeşertmesi ve üzümlerin oluşu. Olgunlaşma zamanı sonrası üzümün şaraba dönüşmesi.
Bu yüzden şarap üretim alanımız bizler için ‘yaşam’ alanı
Ve bizler yaşam alanımıza çok önem veriyoruz
Doğal yer çekimi kuvvetiyle akış tekniği kullanılan şaraphanede, işlenen üzümler yer çekimi gücünün etkisiyle paslanmaz çelik ve meşe tanklara kendiliğinden dökülmektedir. Şarap da yine aynı metot ile Fransız meşe fıçılara yer çekiminin etkisiyle akmaktadır. Böylece pompa kullanılmadığından, şaraplar travmaya uğramaz, kendine has narin aroma ve tatlarından hiçbir şey kaybetmezler. Aynen insan hayatında olduğu gibi.
Şaraphanede bulunan teknik açıdan üstün, farklı türdeki tanklar (Ganimede, horizontal, meşe, vb.) sayesinde, üretim aşamasında çeşitli denemeler ve testler yapılarak her şarap için üretiminde farklı ve en iyi sonucun elde edilmesi için esnek üretim gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede, ürün kalitesi açısından başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Mimari yapımız göz önüne alındığında ürün akışı için, yer çekiminin kullanılıyor olması ve işletmenin fermantasyon ve depolama alanlarının yer altında olması ciddi bir enerji tasarrufu sağlamaktadır. Doğal kaynaklarımızı ‘iyi’ kullanmak doğa anaya verdiğimiz sözümüzdür.
Şaraplarımızın yüksek kaliteye erişmesin deki en önemli faktörlerden bir diğeri ise teknik açıdan son derece donanımlı ve gelişmiş laboratuvar biriminin varlığıdır. Her tankın içindeki hayat bizler tarafından sürekli izlenebilir durumdadır. Bunu yakından birebir kontrol etmenin dışında dünyanın diğer ucundan bile yapabilmekteyiz. Böylelikle her tankın içindeki tüm gelişimi saniye saniye izleyip kaydedebilmekteyiz. Tohumun doğası bize en iyiyi vermeye zaten hazır, bizler de en üst teknoloji ile bunu mükemmelleştirmek için çalışıyoruz.
Önümüzdeki yıllarda ‘yaşam alanımızı’ uluslararası bir şarap üssüne dönüştürmek, dünyanın bilgi birikimini bizim teknoloji, bilgi ve değerlerimizle birleştirmek için çalışmalar yapmaktayız.