BAĞLARIMIZ



Kendimize ait yaklaşık 550 dönüm bağımızda tamamen iyi tarım uygulamaları ile üretim yapmakta ve yıllık 300 bin litre civarında üstün kaliteli butik şarap elde etmekteyiz. ‘iyi tarım’ uygulamasının geleneksel tüm açıklamalarına sahip olmanın yanı sıra sadece doğal kaynakları korumak değil, doğal kaynakları anlamak ve zenginleştirmek bakış açımızı bağlarımızdaki tüm uygulamalarımızda benimsemekteyiz. Öncelikli üretim politikamız niteliğin ön plana çıktığı kaliteli, rafine ürün almaktır.

Başladığımızdan bu yana; Cabernet Sauvignon, Syrah, Nero d’Avola, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Sangiovese, Petit Verdot, gibi İtalyan ve Fransız üzüm çeşitlerinin yanı sıra Boğazkere ve Bornova Misketinin Türkiye’de ilk kez klon seleksiyonu çalışmaları başlatılmıştır. Ayrıca, ülkü edinilen amaca uygun olarak bölgenin kaybolan çeşitleri olan Urla Karası ve Gaydura’nın da Sabancı Üniversitesi ile Tübitak beraberliğinde genetik ve ampelografik karşılaştırmaları yapılarak yeniden kazanım çalışmaları etkin bir şekilde tamamlanmıştır.

Bunların yanında bağlarımızda Chardonnay, Sauvignon Blanc, Narince, Kalecik Karası, Viognier, Grenache ve Mourvedre gibi üzümleri özenle yetiştirmekteyiz. Dünya Üzüm Atlası’na (Wine Grapes, 2012. Robinson, J.; Harding, J.; Vouillamoz, J., HarperCollins Publishers, NY, USA.) Urla Karası’nın adını yazdırmak bizler için bir sonuç değil, heyecanlı yolumuzun ödüllerinden bir tanesiydi. Yolculuğumuzda bu antik üzüm çeşidimizi bağlarımızda çoğaltmaya yeni dokular elde etmeye devam etmek bize ayrı bir heyecan veriyor.

Bununla birlikte Discover (Gök & Sungurlu &Patkara) serimizle Anadolu'nun bilinmeyen kaybolmaya yüz tutmuş üzüm türlerini göz önüne sermek adına projeye destek olmaktayız.

 

URLA ŞARAPÇILIK
URLA ŞARAPÇILIK Her Hakkı Saklıdır | © 2016 - DESIGNED BY MaviPiksel
KVKK AYDINLATMA METNİ